Bankiety 2016-10-23T23:00:27+00:00

Bankiety

Każda podniosła uroczystość wymaga właściwej oprawy. Gale, premiery, wytworne spotkania czy bankiety, które przygotowujemy dla naszych klientów, to uczty dla oczu i podniebienia. Dbamy, by były dopracowane w każdym szczególe i współgrały z klimatem, tematem i miejscem spotkania. Wiemy, że jesteśmy częścią wydarzenia, do którego zadowoleni goście mają długo jeszcze wracać pamięcią.

Oferujemy profesjonalne menu idealne na bankiety. Poznań, Wielopolska, pozostałe regiony kraju – obsługujemy nawet najbardziej wymagających Klientów z wielu branż. Dysponujemy przenośną kuchnią cateringową i sprzętem gastronomicznym do serwowania dań w optymalnych temperaturach podawania. Na imprezy plenerowe polecamy stanowiska grillowe i systemy „live cooking”.

Organizując bankiety w Poznaniu (i nie tylko) dokładamy wszelkich starań, aby smakowe doznania pozostały na długo w pamięci uczestników. Zapraszamy do zapoznania się z propozycjami menu na przyjęcia bankietowe. Wśród dań znakomite przekąski finger food, sałatki, dania na gorąco i inne.

NAPOJE

  • kawa
  • herbata
  • śmietanki, cytryna, cukier
  • woda mineralna
  • soki (jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy)
  • napoje gazowane

SŁODKOŚCI

  • bukiety owocowe, specjalna kompozycja i jednocześnie dekoracja stołu zawierająca owoce sezonowe i południowe oraz owoce kandyzowane podane na specjalnych lustrach oraz wielopoziomowych stojakach.
  • ciasta (sernik, jabłecznik, makowiec)
  • ciasteczka bankietowe
  • sałatka owocowa

ZAKASKI ZIMNE

  • schab po cygańsku garnirowany
  • polędwica pieczona w masełku czosnkowym
  • rolady z szynki z peperoni i kukurydzy
  • specjał bałkański
  • przysmak diabelski
  • ptysie faszerowane kurczakiem curry
  • wołowina pieczona z wędzonymi śliwkami
  • płyta wysokogatunkowych wędlin
  • sola w sosie romskim
  • roladki ze śledzia po cygańsku
  • łosoś gotowany na parze garnirowany cytryna

SAŁATKI

  • sałatka z kurczaka i papryki
  • wegetariańska z feta i oliwkami
  • sałatka ziemniaczana z ogórkiem i sosem jogurtowo-keprekowym
  • sałatka z trzech fasoli i bekonu

DANIA CIEPŁE

  • zupa gulaszowa lub cebulowa
  • szaszłyk z ryżem po bałkańsku
  • żeberka w sosie czosnkowym
  • udziec wieprzowy faszerowany jałowcem serwowany w całości
  • ragout drobiowe z papryką, całymi pomidorami i grzybami
  • warzywa blanszowane
  • kapusta zasmażana z boczkiem

DANIA RÓŻNE

  • płyta szlachetnych serów z winogronami
  • dip jarski
  • masełko dekoracyjne
  • pieczywo bankietowe [bułeczki, chleb wiejski, bankietowy, kawiorek]
  • warzywa marynowane -papryka , pieczarki, cebulki itp

ZAKĄSKI ZIMNE

  • poledwica po włosku a’la królowa bona
  • schab po alzacku
  • cielęcina w ziołach prowansalskich
  • „symfonia” z indyka wędzonego
  • specjał z kurczaka faszerowany po argentyńsku
  • łososiowa uwertura
  • jesiotr w ziołach
  • pstrąg wędzony z jałowcem na grzankach
  • sakiewki z krewetkami
  • avocado z kawiorem
  • rybne terrine
  • wykwintny koktajl z owocami morza i tuńczukiem

WYROBY MIĘSNE STAROPOLSKIE

  • wykwintne szynki dojrzewające i wędzone podane w całości na deskach i serwowane przez kelnerów, kiełbasy wędzone, kabanosy, frankfurterki, pasztety, smalce smakowe, pieczywo, dodatki

SERY WYSOKOGATUNKOWE

  • płyty szlachetnych serów z winogronami
  • koktajl z camembertem w pucharach szklanych .

SAŁATKI

  • sałatka „siedem mórz” kompozycja specjalna
  • sałatka „wiosenna świeżość”
  • sałatka „wenecka”
  • sałatka „waldorf”
  • sałatka śródziemnomortska

SOSY

  • podane w owocach egzotycznych
  • na bazie jogurtu-czosnkowy pikantny
  • na bazie majonezu -tatarski
  • na bazie owoców -cumberland -żurawinowy

DODATKI

  • pieczywo: bułeczki specjalne ,bankietowe, z sezamem, rodzynkami. makiem. razowe, rogaliki, pumpernikiel, bagietki, chleby wiejskie itd.
  • masełko dekoracyjne o różnych kształtach i smakach
  • musztardy ,chrzany, sosy pomidorowe
  • specjalne kompozycje warzyw i grzybów marynowanych

DANIA CIEPŁE

  • polędwica w borowikach
  • paszteciki faszerowane dziczyzną
  • udziec faszerowany gożdzikami zapiekany w sosie miodowym
  • łosoś w koperkowym musie
  • karp królewski w sosie piwnym
  • ragout z induka lub cielęciny
  • bukiet delikatnych warzyw [brokuły, szparagi, marchewka, kalafior]

NAPOJE

  • kawa b/o
  • herbata b/o
  • woda mineralna
  • soki (jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy)
  • napoje gazowane
  • lód

CIASTA

  • tort specjalny z logo firmy-może być na płonąco
  • wykwintne ciasteczka specjalne firmy Kandulski

OWOCE

  • kompozycje owocowe: winogrono, mango, truskawki, avocado ,ananas, jabłka, gruszki, pomarańcza, mandarynki, kiwi, ananas, melony, karambole

NAPOJE ALKOHOLOWE – płatne wg zużycia

  • piwo
  • wódka
  • wina białe
  • wina czerwone

Zapewniamy kompleksową obsługę i organizację gastronomiczną imprez od 10 do 7000 tysięcy osób , wykorzystując do tego w pełni profesjonalne zaplecze techniczne i sprzętowe.

Dzięki najnowocześniejszej infrastrukturze, logistyce i niezawodnej obsłudze możemy przygotować najbardziej oryginalne zlecenia. Dysponujemy jedną z największych kuchni cateringowych na terenie kraju, wyposażoną w ultranowoczesny, fachowy sprzęt kuchenny, który gwarantuje nam maksymalny poziom bezpieczeństwa i jakości potraw. Dzięki niemu możemy zagwarantować niezwykłą jakość i świeżość naszych dań.


Wykorzystujemy sprzęt najwyższej klasy firm RATIONAL, LA CIMBALI, CAMBRO WINTERHALTER, LIEBHER, ZANUSSI, KROMET, STALGAST:

  • profesjonalną przenośną kuchnię cateringową, wyposażoną w piece konwekcyjno – parowe, kuchnie indukcyjne, urządzenia do pakowania vacum, zmywarki wyposażone w system koszowy.
  • szafy grzewcze do transportu żywności, specjalistyczne termosy zachowujące temperaturę dań, termosy izotermiczne
  • stanowiska grillowe zewnętrzne i wewnętrzne, systemy do „live cooking”, podgrzewacze stołowe, kociołki do zup, podgrzewacze jezdne, płyty grzewcze
  • systemy do serwowania dań: tacowe, wózki jezdne, wózki kelnerskie
  • profesjonalny ekspres ciśnieniowy do kawy marki La Cimbali
  • zestawy do parzenia kawy i herbaty, warniki, termosy de luxe
  • fontanny czekolady różnej wielkości
  • bary alkoholowe z wyposażeniem

Zapewniamy wyposażenie:

  • stoły cateringowe, koktajlowe, krzesła bankietowe z pokrowcami, stoły biesiadne, meble cateringowe
  • zestawy piknikowe ławki + stoły dla 5 tysięcy osób
  • namioty gastronomiczne , hale namiotowe, podłogi namiotowe, zadaszenia
  • pełna zastawa porcelanowa, sztućce dla 7 tysięcy osób
  • dekoracje, aranżacje kwiatowe

Dbamy o najwyższe standardy sanitarno-epidemiologiczne, posiadamy bieżące koncesje i odbiór sanepidu, działamy w oparciu o system GHP/GMP oraz HACCP. Posiadamy transport atestowany przez sanepid: chłodnie, transport osobowy, samochody dostawcze.

Kulinarne zdolności naszych Szefów Kuchni i talenty organizacyjne działu logistycznego silnie wspiera wiedza poparta zaawansowaną technologią i w pełni profesjonalny sprzęt.

2015-01-30T23:07:07+00:00

Grażyna Beck – Creative Media Concierge Sp. z ograniczoną odpowiedzialnością

, ,

Firma VIP Catering po raz trzeci świadczyła nam usługę cateringową dla naszego stałego klienta. W tym roku w Hali 3a na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich w dniu 7.XII.2013 ugościła ponad 2000 osób na kwotę 100 000 zł brutto. Wszystkie dania zarówno zimny bufet, ciepłe dania były znakomicie przyrządzone, apetycznie i pomysłowo podane. Nie mówiąc już o bardzo dobrych ciastach, a fontanna czekoladowa i jej wymiar przyciągała łasuchów. Sprawna, dyskretna, profesjonalna obsługa, przepiękna dekoracja pasująca do całego wystroju świadczą o doskonałym i profesjonalnym podejściu do swojej profesji, a nam jako agencji z dużą przyjemnością pozostaje polecić Firmę VIP Catering jako bardzo dobrego realizatora.

2016-04-15T07:48:52+00:00

Piotr Konieczny, Aleksandra Konieczna – NKF Investment Group s.c.

, , ,

Firma VIP Catering - Urszula Kaczmarek, Janusz Kaczmarek współpracuje z moją firmą NKF Investrnent Group od 10 lat.W okresie tym organizowaliśmy wspólnie szereg imprez od 300 do 3.000 osób. Przykładem może być kongres medyczny TMT dla 3.000 osób z budżetem ok. 200.000 zł, który organizujemy od 5 lat.Wspólnie organizowaliśmy także imprezy wyjazdowe np. 4-dniowy Kongres Chirurgów w Warszawie we wrześniu 2013 r. dla 2.000 osób z budżetem ok. 200 000 zł.Wszystkie imprezy wykonywane przez firmę VIP CATERING zorganizowane były rzetelnie, profesjonalnie, na czas i z tego powodu nasza współpraca trwa 10 lat. Gorąco polecam współpracę z firmą VIP CATERING

2015-01-30T22:54:26+00:00

Fundacja Mam Marzenie

, ,

Podziękowania dla firmy VIP Catering. Składamy serdeczne podziękowania za wsparcie Fundacji Mam Marzenie i pomoc w organizacji Gali Charytatywnej 2011. Dziękujemy, że potrafią państwo docenić siłę dziecięcych marzeń, przyczyniając się, by na twarzach dzieci zagościł uśmiech. Uwierz w marzenia - na nie nigdy nie jest za późno.