Menu bankietowe

przykład

Zakąski zimne

  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana kaparami
  • Delikatny pieczony rostbef z jajkiem przepiórczym
  • Pstrąg gotowany z cytryną garni
  • Specjał drobiowy z suszonymi pomidorami
  • Płatki szynki z kulkami mozarelli
  • Roladka ze schabu z papryką i serem gouda
  • Polędwiczka z ziołami zapiekana w cieście francuskim
  • Dodatki:

    Kosze z wyśmienitym świeżym pieczywem, masełka dekoracyjne smakowe

Finger food

  • Tatar z łososia na pumperniklu
  • Tatar wołowy na toście
  • Roladki z łososia wędzonego i serka mascarpone
  • Humus z nutką sezamu i oleju z rydzyka na podpłomyku
  • Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem feta

Zupy

  • Zupa krem z włoskich pomidorów z mozzarellą

Danie ciepłe

  • Kaczka pieczona po polsku z jabłkami
  • Sakiewki drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
  • Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym
  • Łosoś zapiekany w płatkach migdałów
  • Dorsz duszony w winie z rozmarynem
  • Patelnia pierogów ze szpinakiem w cebulowym kożuszku
  • Dodatki:

    Aromatyczny ryż jaśminowy, mini kopytka, ziemniaki zapiekane z ziołami, frytki stekowe lub frytki z batata bukiet warzyw blanszowanych na ciepło kapusta czerwona z jabłkami i pomarańczami, pieczarki z rusztu na klarowanym masełku

Sałatki

  • Carpaccio z buraka na rucoli z kozim serem i dresingiem
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, parmezanem i sosem winegret
  • Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Desery

  • Mini jabłecznik
  • Mini sernik wiedeński
  • Mini tiramisu w szklaneczce
  • Mini brule w szklaneczce
  • Babeczki z owocami
  • Eklerki bankietowe
  • Owoce filetowane kompozycje

Napoje

  • Soki owocowe 100 % (pomarańcz, jabłko, grejpfrut)
  • Woda mineralna z cytryną i liściem mięty
  • Kawa
  • Herbata w kopertach
  • Mleczko, śmietanka, cukier biały/trzcinowy, cytryna

os. Czecha 59, 61-288 Poznań

kom.: 601 418 556

NIP: 782-15-04-343, Regon: 630194350